<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3176792194332476809\x26blogName\x3dPetruv+Blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://petrgutweil.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dcs\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://petrgutweil.blogspot.com/\x26vt\x3d-2152021035642015175', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
neděle 25. října 2009

Foťák a petrolejka

Staré věci nemusí být vždy špatné. Nedávno tatínek uklízel a přinesl mi ukázat foťák a petrolejku. Copak petrolejku znám ale ta černá krabice vůbec nevypadala jako foťák. Tatínek mi ho rozložil ale ani on už sním fotit neumí.Vždyt ten přístroj je snad starší jak on. Musí se tam toho hodně nastavovat. Je na film a ten film se musí ručně posunovat. Šílený. 
V petrolejce byl ještě nějaký petrolej a tak jsme jí vyzkoušeli a funguje. Nevím zda se to hodí na blog ale poslední dobou se toho u nás moc neděje až na to, že jsem uklouzl a natáhl si šlachy na ruce.





Tak toto je ten foťáček. Jestlipak víte co je tam napsáno. Prý "Ljůbitel 2". No musíme tomu věřit já azbuku neumím.






Fotit s takovým přístrojem neni žádná sranda. Musíte se do něj koukat s určitý vzdálenosti, jinak nic nevidíte a hlavně ze zhora. Nahoře se otvírá taková komůrka. Ted zrovna vidím taťuldase jak mně fotí.






Petrolejová lampa. Tak to neni až tak neznámé. Na chatě jí máme také. No ale mně se líbí a tak tady je.






Ostrý test. A vidíte funguje.


1 Comments:

Blogger Iveta said...

Vy si muzete otevrit STAROZITNOSTI :) co vy jeste nenajdete :) ja zboznuju prochazet stare truhlice a tak :) no kuze je strasidelna..... asi bych na ni nesahla :) sem poseroutka... :) Krasne fotky! Dekujeme za ukazky :)

25. října 2009 v 17:26  

Okomentovat

<< Home