<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3176792194332476809\x26blogName\x3dPetruv+Blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://petrgutweil.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dcs\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://petrgutweil.blogspot.com/\x26vt\x3d-2152021035642015175', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
pondělí 10. srpna 2009

GENT

Dovolím si na popis města použít fotky a část popisu od Martina. Lépe bych to nenapsal. Samozřejmně vlastní zážitky uveřejním také:-)

Charizmatické město GENT,jenž se nachází na soutoku řek LEIE a Šeldy a jež je často přirovnáváno,pokud se týká krásy jeho památek a neobyčejné atmosféry,k Paříži.V šestnáctém století patřil Gent k nejbohatším městům celé evropy a je to i náležitě vidět.Rozkvět mu přinesl zejména obchod s textilem a bohatí měšťané byli k němu skutečně štědří.Ve středověku byl Gent co do počtu obyvatel nepatrně menší než Paříž a větší než Londýn.Dnes je universitním a také přístavním městem.V přístavu púsobí automobilové společnosti Honda a Volvo.Volvo dokonce v přístavu vyrábějí a Honda sem dováží auta ze Spojeného království,Japonska a USA.Gent má taky největší městské centrum bez automobilového provozu v Belgii.Veškerý vjezd automobilů je tu jen na zvláštní povolení a musím říct že je to úžasné nemuset být stále ve střehu,zvlášť v tak velkém městě.O ovzduší ani nemluvím.Spousty restaurací,kavákniček,barů ale i obchůdky s místními specialitami nedají peněžence vydechnout.Je zde tolik museí,že dva dny na jejich obhlídku nestačí.No abych to nějak uzavřel:Gent je moderní a zároveň romantické město obléknuté do historického kabátu i atmosféry.














1 Comments:

Blogger Iveta said...

Tu jsem asi jeste nebyla co ? :) teda myslim tu v tehle zprave... no jak rikam, mate vse krasne a zajimave, skoda ze si to tady ti Americti.... vzdelani lide nemuzou precist :) a pak kdo je chytrejsi co? :)No Peto, ten tvuj tatka je opravdu uzasny, ja vim ze ho mas strasne rad, ale nezapomen ho kazdy den obejmout a rict ze ho mas rad :) On to kazdy rad slysi... a on si to teda opravdu zaslouzi.... Fakt pro tebe dela strasne moc... no mate obrovske stesti ze mate oba dva sami sebe.... jste vyborny parecek! Cauky hosi! :)

18. října 2009 v 4:20  

Okomentovat

<< Home