<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3176792194332476809\x26blogName\x3dPetruv+Blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://petrgutweil.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dcs\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://petrgutweil.blogspot.com/\x26vt\x3d-2152021035642015175', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
sobota 23. května 2009

Štola den druhý

Druhý den jsme se vypravili již známou cestou do štoly, která se jmenuje štola sv. Antonína Paduánského. Je stará přes 3OO let a je úplně neznámá. Nikdo o ní nevěděl. Pán co provádí a znal mého pradědy bráchu nás poznal a hned se k nám hlásil. Šel by s námi i sám ale přišli jěště další 4 lidé. Dostali jsme baterky, takový na kabelu a zdroj jsme si dali na opasek. Neni tam světlo. Tatínek musel podepsat, že jdeme sami za sebe jak se říká. Nebo tak něco.
Z venku vypadá vchod jako každý jiný ale ve vnitř je to zajímavý, také proto, že zde neni scětlo ale svítí se baterkama. Zatopená část je 80 m hluboká a voda je tu absolutně čístá. Dá se pít.
Jsou tu krápníci 300 let starý a jsou velký asi 3 cm. Ale jak tu chodí lidé asi zaniknou. Co byla síla tak to byl vástup po soustavě žebříku do horního patra. Statínkem jsme to vyletli v pohodě ale někteří se báli a lezli strašně pomalu. V horním patře je východ a tatínek se mohl ještě podívat na konec štoly, který byl částečně zavalen.







že by kousek zlata? Asi ne.




Krápníček. A pozor za pár let nebude. Bude to unikátní fotka.




Drsný co a takových žebříků je tam 7.


1 Comments:

Blogger Iveta said...

Stoly vypadaji fakt senzacne, jenze na ty si asi musim pockat az smradi vyrostou.... nejspis by me nekam spadli a bylo by. Vzala jsem jen jen na Stramberskou trubu, to je takova vez asi hodku od Roznova a myslela jsem ze se strachy zblaznim. Nene, stoly zatim ne :-) ale uzili jste si to, vypadate velmi nadsene...

1. června 2009 v 21:36  

Okomentovat

<< Home