<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3176792194332476809\x26blogName\x3dPetruv+Blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://petrgutweil.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dcs\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://petrgutweil.blogspot.com/\x26vt\x3d-2152021035642015175', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
pondělí 26. října 2009

Rádio

Máme ještě jednu skoro starožitnost a to je rádio. Je staré přes 50 let a pořád hraje. Sice trochu šustí a dají se naladit jenom střední vlny. A dokonce na těchto záhadných vlnách vysílají rádia. Je to přístroj jak z jiné planety. Baterky do něj nejdou jen tak dát. Musíte je zabalit do papíru aby se nerozeběhly a až potom citlivě vložit dovnitř rádia. Je takový robustní, když si uvědomím, že daleko lepší rádio mám v mobilu:-) 

Ostatně mrkněte samy na tento technický zázrak.





Tak toto je Tesla t2800 B2. Nojo je to české výroby:-)




Jak se do toho leze. Aha ma to patentku. Chvilka napětí.





No teeedy. To jsem v živote neviděl. Nepoznávám vubec nic. Dokonce je tu volnej kabílek. Podle tatínka to nevadí, protože je to uzemnění. Prý je nejlepší druhý konec přidělat na kamna. Nechápu. Myslel jsem, že stačí otočit knoflíkem.













Vložit baterky je horor.




A je to. Ještě pustit, naštelovat hlasitost.





Pokusit se něco naladit...





A poslouchat.











1 Comments:

Blogger Iveta said...

Tak to je opravdu krasne :) a ta unikatni barva!! :) Presne takovou mame koupelku :) a taky je pres 50 let stara :) Je to fakt sila.... Meli byste si udelat takovou galerii :) vy uz tech starozitnosti mate.... je to krasne.... a Petu to bavi, to je fakt uzasne... Vis... ja bych pro ty kluky udelala vsecko... jak jsi rikal ze jsi lezl na skrin :) ja bych vlezla i na spicku stromu kdyby chteli :) Co my pro ty nase ratolesti vsecko nedelame ze jo? :)

26. října 2009 v 23:28  

Okomentovat

<< Home